Oriol Junqueras i Vies

Oriol Junqueras i Vies

Candidat num. 1 al Parlament per Barcelona

Nascut el 1969 a Barcelona. Resideix a Sant Vicenç dels Horts. President d'Esquerra Republicana de Catalunya.

Vaig néixer a Sant Andreu de Palomar, a Barcelona, l'11 d'abril de 1969, on vaig viure fins que tenia dos anys. Després la meva família es va traslladar a Sant Vicenç dels Horts, el meu poble, on encara visc. Sóc historiador i professor d'universitat, tot i que ara mateix faig de polític. A l’XI legislatura he estat nomenat vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya i conseller d'Economia i Hisenda, i també sóc el president d'Esquerra Republicana des del setembre de 2011, on milito només des de fa sis anys. Em vaig llicenciar en Història Moderna i Contemporània el 1996 i sóc doctor en Història del Pensament Econòmic per la Universitat Autònoma de Barcelona (2002). A més, he cursat diversos estudis d'Econòmiques a la Universitat de Barcelona. Parlo català, castellà, italià, anglès i intento aprendre una mica de xinès. Vaig iniciar la meva trajectòria política el 2007 al meu poble, Sant Vicenç dels Horts, on vaig ser regidor i del 2011 al 2015 vaig tenir l'honor de ser-ne l'alcalde. A més, també he estat eurodiputat d'Esquerra Republicana dins l'Aliança Lliure Europea (2009-2011). Abans d'aquesta etapa, vaig col·laborar en diversos mitjans de comunicació, com Catalunya Ràdio, RAC1 i RNE, en programes com En guàrdia, El nas de Cleòpatra, Minoria Absoluta i Las mañanas de Radio 1, i he estat guionista i assessor en sèries documentals de televisió com L'Onze de Setembre de 1714, Els maquis: la guerra silenciada, Conviure amb el risc i Barcelona sota el franquisme. També he estat autor i coautor de més d'una desena de llibres. I, com a curiositat, he treballat a l'estudi secret del Vaticà.

la democràcia sempre guanya

Llistes al parlament 2017

Barcelona

Tarragona

Lleida

Girona